Документальна історія про життя Параджанова на Docudays UA

6 лет назад 0

З 23 по 30 березня в столиці пройде XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Показ фільму «Параджанов. Квиток у вічність» режисера Гаррі Тамразяна – спеціальна подія нинішнього фестивалю від незалежної міжнародної служби новин «Current Time».

Центральне місце в документальному фільмі займає знятий у 1965 році фільм Параджанова «Тіні забутих предків», що розбудив національну свідомість українців, придушену за десятиліття радянської влади.

Загалом, «Параджанов. Квиток у вічність» розповідає про життя Сергія Параджанова – видатного радянського режисера, який працював в Україні, Грузії та Вірменії й пережив переслідування комуністичної держави за свої погляди під приводом його гомосексуальності, яка була криміналізованою в СРСР.

Гаррі Тамразян  – директор вірменської служби «Радіо Свобода». Його репортажі публікують у провідних вірменських і південнокавказьких регіональних газетах, а також Miami Herald, Asia Times, Times of Central Asia, Eurasia Insight і Council on Foreign Relations. Він виступав на CNN та Al Jazeera на обговореннях подій у Вірменії та відносин між Туреччиною та Вірменією.

«Current Time»  – незалежна міжнародна служба новин, заснована у 2014 році. Це проект «Радіо Свобода» у співпраці з «Голосом Америки». На каналі регулярно показують творчі документальні фільми, зокрема заборонені в Росії через свій зміст.