В окупованому Генічеську загарбники відкрили центр «Воїн»: стало відомо, для чого саме туди примушують вступати студентів

2 недели назад 0

У  Генічеську російські загарбники відкрили філіал військово-спортивного центру «Воїн», куди вже «примусово-добровільно» записали 58 студентів з одного з місцевих коледжів.

Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.

Це стало ще одним кроком російських загарбників у зміцненні своєї військової присутності на окупованих територіях і максимальної мілітаризації українських дітей з окупованих територій.

«Вперше на території Херсонської області, по-перше, відкрито філіал «Воїн», по-друге, ми розпочали військово-польові навчання. І цієї честі був достойний Генічеський будівельний коледж. Загальна кількість курсантів першого потоку становить 58 осіб» , — розповів загарбник, директор філіалу  Андрій Сабінов .
Окупант підкреслив, що для роботи філіалу, зокрема, закупили обладнання для навчання управлінню безпілотниками та комплекти для «гри» в лазертаг.

Початок навчання першого потоку курсантів у цьому центрі, яким управляють військові керівники з Російської Федерації, став своєрідним підтвердженням агресивних намірів режиму щодо мілітаризації українських дітей. Цей крок відображає росту впливу російської військової машини в регіоні.