Херсонців запрошують на фестиваль «Поетичний камертон Ліни Костенко»

6 лет назад 0

Херсонців запрошують взяти участь в IV обласному фестивалі виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Гала-концерт Фестивалю відбудеться у місті Херсоні 20 березня 2018 р.

До участі у Фестивалі запрошуються мешканці Херсонської області віком від 12 років, які презентують твори Ліни Костенко або авторські роботи за мотивами творчості поетеси у категоріях «читці», «вокалісти», «автори» власних віршів та «художники-ілюстратори».

Фестиваль проводиться у два етапи: перший, відбірковий, відбувається у районах та містах Херсонської області і під час нього компетентні журі визначають, хто саме із талановитих і обдарованих шанувальників поезії Ліни Костенко отримає запрошення на підсумкове свято.

В другому, обласному етапі Фестивалю беруть участь щорічно 200-250 учасників, і переважна більшість із них – діти й підлітки шкільного віку. Приємно відзначити, що їм не байдуже високе поетичне слово, пронизане любов’ю до України, тривогою за її сьогодення й майбуття, що вони читають і знають сучасну українську книгу.

Лауреати Фестивалю, окрім права виступити в Гала-концерті і почути бурхливі оплески кількох сотень глядачів, отримують дипломи та пам’ятні подарунки – книги Ліни Костенко.