У Кринках українські воїни протистоять ворогові, який чисельно перевершує в 5-7 разів — оцінка Грабського

2 недели назад 0

Українські морські піхотинці на лівому березі Дніпра в Херсонській області. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
Дії Сил оборони України на лівому березі Дніпра, в районі знищеного росіянами села Кринки Херсонської області, наочно демонструють, що означає воювати не числом, а вмінням. Адже українських воїнів там у п’ять-сім разів менше, ніж російських окупаційних військ, які їх атакують. Про це сьогодні, 26 квітня, сказав військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу .

“Кринки — це історія, яка, безумовно, увійде до анналів військового мистецтва. Оборону на лівому березі утримують невеликі підрозділи українських Сил оборони. Це підрозділи, які у п’ять-сім разів менші, ніж російські війська, які атакують їх. Тому тут треба воювати, як то кажуть, не числом, а вмінням”,  — коментує гість ефіру.
Він наголосив, що вміння воювати українські військові на цій ділянці фронту виявляють “у всій красі”.

“Використовуючи всі можливі засоби, які є у них, організовуючи взаємодію та вогневу підтримку з підрозділами артилерії, ракетних військ на правому березі, ведучи маневрену оборону, використовуючи місцевість, ставлячи мінні загородження, що знищують окупантів. Безумовно, не можна забувати такий фактор сьогоднішньої війни, як дрони, що дозволяють нам ефективніше вести розвідку та наносити удари по окупантах, удари по флангах, які намагаються просуватися вперед. Така комбінація сил та засобів, плюс воля до перемоги та впевненість у тому, що Україна воює за праве діло, дозволяє нашим хлопцям, які у критичній меншості перебувають, вести бойові дії і вести їх успішно вже протягом багатьох місяців”, — сказав Сергій Грабський.Як повідомлялося раніше, на Херсонському напрямку впродовж минулої доби ворог ​здійснив три безуспішні атаки, не ​полишаючи намірів вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра.