Канадська режисерка зняла трагічний фільм про Україну

7 лет назад 0

Канадська режисерка українського походження Адріана Лугова зняла фільм про трагічні події в Україні — Recovery Room ("Післяопераційна палата". — Gazeta.ua).

Стрічка розповідає про події Майдану та АТО задокументованими кадрами та вустами героїв. Про це інформує кореспондент "Вголосу".

За словами Адріани Лугової, це фільм про силу людського духу. У стрічці — історії людей, які пройшли пекло війни на Донбасі та Майдан, були поранені. Згодом їм допомогли українські та канадські лікарі. Інтерв'ю режисерка записувала прямо в операційних палатах Головного військового клінічного госпіталю.

"Фільм важкий, його герої пережили багато болю. Я взяла відеокамеру і знімала розповіді героїв у післяопераційній палаті Київського військового госпіталю. Хотіла показати, наскільки вони сильні. Також продемонструвати дружні відносини між Україною та Канадою", — розповіла режисерка.

 

Робота над фільмом тривала близько 3 років. Стрічка вийшла англійською мовою. Із матеріалами допомогли учасники АТО та українські телеканали.

"Дуже приємно, що канадська діаспора не розгубила любові до рідної землі. Їй не байдуже до долі України. А ми колись побудуємо країну вільних і щасливих людей", — каже батько Назара Держила, одного із героїв стрічки.