Світовий кіноринок через пандемію втратить близько 45% своїх прибутків, — український продюсер

4 года назад 0

У 2020 році світовий ринок втратить 45% прибутків у порівнянні із 2019-м, зазначив у коментарі «Главкому» один з найтитулованіших українських кінопродюсерів Олег Кохан.

«І Україна не виняток! Зйомки усіх проєктів зупинені, а етапи пре- і постпродакшен гальмуються. Майже єдині, хто може працювати у звичному темпі, це сценаристи», — зазначив він і додав, що режисери, актори і художники-постановники намагаються працювати над проєктами у нових умовах онлайн читок сценаріїв, кастингів, репетицій, ілюстрацій та відбору натур, повідомляє Главком.

За словами Кохана, сформовані знімальні групи в очікуванні нових дат зйомок, які підуть у розріз акторським графікам, і це стане додатковим ускладненням, коли всі кинуться знімати після карантину, а поки усі ждуть!

«Прибутки від онлайн-прем’єр та VoD-релізів, безумовно, складно спрогнозувати, а визначитись з офлайн прем’єрами ще складніше! Але всі знають, що найбільша темрява перед світанком – глядач повернеться у кінотеатри, а кінозйомки поновляться! Що ж до шляхів виходу з підвалів самоізоляції, це вибір кожного – ми ж усі вже подивились «Паразитів»?», — зауважив він.