Вперше нагородять кращих українських рок-музикантів

7 лет назад 0

22 березня у…

Про це повідомляє rock-ua.com.

На премію за здобутки рок-музики у восьми номінаціях претендують 12 артистів та подій. Перше місце за кількістю номінацій ділять гурти "Океан Ельзи" та "Бумбокс". Їх мають по чотири.

Пропонуємо ознайомитися з шорт-листом. Журі #Селекції оприлюднило його 1 березня.

Подія року: Впровадження квот на україномовні пісні в ефірах радіостанцій; Світовий тур групи "Океан Ельзи"; Фестиваль Atlas Weekend.

Альбом року: "Без меж" Океан Ельзи, "Люди" Бумбокс, "Один в каное" Один в каное.

Синґл року: "Кохання" Pianoбой, "Люди" Бумбокс, "Не моя" Kozak System.

Кліп року: "Не йди" Океан Ельзи, "Пробач" Сергій Бабкін, "Пташечка" Vivienne Mort.

Вокаліст року: Андрій Хливнюк, Дмитро Шуров, Іван Леньо.

Вокалістка року: Даніела Заюшкіна, Марія Чайковська, Христина Соловій.

Артист року: O.Torvald, Бумбокс, Океан Ельзи.

Прорив року: Kozak System, Vivienne Mort, "Один в каное".

Журі складають 19 експертів з Києва, Тернополя, Дніпра, Запоріжжя, Луцька. Це
продюсери, промоутери та музикознавців. Серед них головний редактор LiRoom Олексій Бондаренко, головний редактор Cultprostir.ua Альберт Цукренко та директор дніпровського "Радіо Мікс" Дмитро Запащиков.

16 березня завершилося онлайн-голосування слухачів за переможця номінації "Вибір публіки". Тривало місяць на порталі Radioclub.ua. Найбільше голосів віддали за Христину Соловій. На здобуття премії #Селекція у цій номінації претендували 25 гуртів та артистів.

Під час церемонії виступлять також спеціальні гості — гурти "Жадан і Собаки", "Один в каное", Kozak System, Vivienne Mort та Pianoбой.

— Упродовж 2016 року разом із музичними критиками та слухачами чарту, щотижня вимірювали популярність пісень рок-музикантів. Створювали українську двадцятку. Логічним завершенням музичного року стане нагородження найкращих. В ефірі "Джем ФМ" вже 20 років лунають пісні українською та російською мовами. Тому ми не вручаємо премії за англомовні композиції, — розповів автор і ведучий #Селекції Олександр Стасов.