У Києві покажуть кіно про права людини

6 лет назад 0

З 23 по 30 березня в столиці пройде XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. У цьому році він відкриється фільмом "Жінка в полоні" режисера Бернадетт Тузи-Ріттер, яка особисто представить глядачам свою кінокартину.

Глядачам покажуть 62 фільми з 36 країн світу, з них 11 – українських. Всього на фестиваль приїде більше 80 учасників та учасниць, понад 50 гостей – іноземці.

Тема цьогорічного Docudays UA "Рівні рівності" – про громадські виклики, пов'язані з поняттям рівності. Ця пропозиція подискутувати про поширені стереотипи і визначити, як сповідувати практики рівності в повсякденному житті. 6 кінопрограм присвячені групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, піддаються дискримінації в суспільстві, недостатньо представлені в медіа.

Кожну конкурсну програму буде оцінювати окремий склад журі, до якого входять зарубіжні та українські експерти і документалісти. Переможця традиційно вибере студентське журі та глядачі.

У традиційну програму DOCU/ХІТИ увійшли очікувані документальні прем'єри, фільми-переможці світових кінофестивалів, серед яких номінант на премію "Оскар" – "Останні люди в Алеппо" (реж. Ферас Файяд).

Покази пройдуть в кінотеатрах "Жовтень" (вул. Костянтинівська, 26), "Україна" (вул. Архітектора Городецького, 5) і в креативному просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Вхід на всі сеанси фестивалю – за квитками, однак вхід вільний на всі фестивальні події в IZONE, DOCU/PRO і DOCU/КЛАС, події правозахисної програми, фотовиставку, "Живу бібліотеку" і окремі вечірні кінопокази після 15:00.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Проходить щорічно в Києві протягом останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю.