Українські фільми покажуть на міжнародному кінофестивалі в Торонто

5 лет назад 0

Три українські фільми покажуть на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, Канада.

Є найбільшим у Північній Америці. Триватиме 5-15 вересня, передає сайт "Gazeta.ua".

У секції Contemporary World Cinema буде представлена стрічка "Атлантида" режисера Валентина Васяновича. Дія відбувається 2025 року на звільненому від окупантів Донбасі. Головні ролі виконали ветерани війни: логіст фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, засновниця тренінгового центру тактичної медицини Tac Cat Людмила Білека, колишній боєць батальйону "Айдар" Василь Антоняк.

До програми Special Presentation відібрали історичну драму "Пофарбоване пташеня" чеського режисера Вацлава Маргоула. Фільм спільного виробництва Чехії, Словаччини та України. Дія відбувається під час Другої світової. Намагаючись урятувати сина від нацистів, єврейська пара відправляє його до родичів у село. Але тітка хлопця раптово помирає, і він змушений поневірятися Східною Європою. Майже всюди зустрічає ворожість, насилля, за сюжетом.

У межах короткометражної програми Short Cuts покажуть картину "Анна" ізраїльського режисера Декеля Беренсона, який живе і працює в Лондоні. Стрічка спільного виробництва України, Ізраїлю та Великої Британії. Головна героїня — мати-одиначка середнього віку. Працює на м'ясопереробному комбінаті. Мешкає в старій занедбаній квартирі. Прагне змін, мріє про краще життя для себе і 16-річної доньки. По радіо чує рекламу вечірки, що влаштовують для іноземців, які подорожують у пошуках кохання. Вирішує відвідати захід, за сюжетом.

Також на кіноринку фестивалю буде функціонувати Український стенд, який ознайомить відвідувачів із можливостями кіновиробництва в нашій країні.