Усі новини на загальнонаціональному ТБ виходять українською мовою

5 лет назад 0

На усіх 27 загальнонаціональних телеканалах передачі новин виходять лише українською мовою.

Про це заявив під час прес-конференції голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко за підсумками другої хвилі моніторингу Нацради з жовтня 2018 року по лютий 2019 року, передає кореспондент УНН.

"На загальнонаціональних каналах, на супутникових каналах всі новини виходили 100% українською мовою, на регіональних — 99%. Проте один відсоток на цьому фоні майже нічого не значить, можливо, поки ми з вами розмовляємо вже 100%", — сказав Артеменко.

За його словами, це стосується новин, які виходять українською, на всіх 27 загальнонаціональних каналах. Передача новин на супутникових каналах, де є новинні випуски, українською подають лише п’ять каналів, які були промоніторені.

"Загалом по обсягу української мови у загальному ефірі регіональних, загальнонаціональних, місцевих телеканалів, та супутникових майже однакове. 92% — супутникові канали, 95-97% — це загальнонаціональні та місцеві телеканали. Тобто майже 100%", — сказав Артеменко, додавши, що сім телеканалів давали 100% загального ефіру українською мовою.