Каховська міськрада відсудила у підприємства-боржника 200 тисяч гривень

5 лет назад 0

Вперше владі Каховки вдалося відсудити у підприємства не сплачені за користування комунальною земельною ділянкою кошти.

11 вересня Господарський суд Херсонської області своїм рішенням зобов'язав зареєстроване у Львові ТОВ «Сіріус Голд» повернути міськраді безпідставно збережені кошти у розмірі орендної плати за користування земельною ділянкою на Чаплинському шосе в сумі 200 751,75 гривень.

Ми поступово наводимо лад в сфері користування комунальним майном, — прокоментував міський голова Андрій Дяченко. – Ще в 2015 році я був шокований тим, скільки підприємств, які користуються комунальними ділянками, не сплачують за них податки. І взяв собі за мету якнайшвидше усунути стару систему, коли влада робить небачені «знижки» наближеним до неї особам. Юридичний відділ виконкому вже подав позови на кожного підприємця, який не сплачує податки. Загальна сума позовів – 1,8 млн. грн.

Частина підприємств погодилась добровільно компенсувати понесені громадою збитки. Проте таких виявилось небагато. Зрушення з місця в цій сфері Андрій Дяченко пов'язував з початком роботи в березні 2018 року комісії з визначення та відшкодування збитків, заподіяних власникам та землекористувачам при виконкому міськраді. А також із роботою голови цієї комісії – секретаря міськради Ірини Гончарової.

Також від земельних питань було усунуто мого заступника Івана Орєхова, за часів якого були вибудовані корупційні схеми, — додав Андрій Дяченко. – На жаль, уся ця робота не є швидкою, та й судові процеси тривають довго.

Як пообіцяв міський голова, стягнуті з недобросовісних підприємців кошти будуть витрачатися на благоустрій Каховки.

Олег БАТУРІН
Новий день