Секрет херсонських парковок досі не розкритий: порядку нема, а прибуток — є

6 лет назад 0

Казна Херсонщини отримала 1,5 мільйона гривень збору за паркування автотранспорту

Саме така сума збору за місця для паркування транспортних засобів надійшла до місцевих бюджетів Херсонщини за 10 місяців 2017 року. У порівнянні з минулорічним періодом 2016 року темп приросту надходжень збору за паркування складає 15,4 відс. або 0,2 млн. гривень.

Найактивніше наповнюють місцеві бюджети паркувальники в обласному центрі та туристичному Скадовському районі. Це по 1,4 млн. грн. та 0,1 млн. грн. збору відповідно. Торік, за 10 місяців 2016 року надходження від збору за паркування автотранспорту складали 1,3 млн. грн., які перерахували до бюджету платники м. Херсона.

Важливо:

Збір за паркування залишається суттєвим додатковим   джерелом наповнення місцевих бюджетів Херсонщини та потребує ретельного планування. 

Ставки збору за місця для паркування транспортних засобів визначаються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. м площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі від 0,03% до 0,15% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Ставка збору та порядок сплати збору до бюджету встановлюються відповідною сільською, селищною або міською радою.

При визначенні ставки збору сільські, селищні та міські ради мають враховувати місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, площу спеціально відведеного місця, кількість місць для паркування транспортних засобів, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність.

 

    Прес-служба Головного управління

 ДФС у Херсонській області