У Каховській громаді почали зростати тарифи на воду

3 года назад 0

У Коробках їх уже підняли, на черзі — Каховка.

Більше ніж удвічі виросли тарифи на водопостачання та водовідведення у Коробках Каховської міської громади. Таке рішення 18 травня прийняли на засіданні виконавчого комітету міськради.

За словами колишнього директора Коробківського сільського комунального підприємства Едуарда Блищика, востаннє тарифи переглядалися в селі у 2017 році. Через це, а також через заборгованість місцевих жителів, СКП виявилось не в змозі надавати якісні послуги з водопостачання.

Спочатку керівництво Коробківського СКП пропонувало підвищити тарифи на водопостачання та водовідведення з 11,21 до 35 грн/кубометр. Проте згодом воно зменшило свої “апетити” до 24 грн/кубометр.

— Ми провели громадські слухання. Також на СКП з’явився новий керівник, який запропонував новий тариф на рівні 24 грн, — пояснив староста Коробків Григорій Івасішин.

Рішення про підвищення тарифу підтримали не всі. Так, за словами депутата міськради Михайла Гончара, він не бачив жодного оголошення та запрошення людей на громадські слухання в Коробках.

— Складається враження, ніби обговорення щодо тарифів на воду пройшли в цілковитій таємниці від громади села, — зауважив він.

Про свій намір підвищити тарифи на воду заявило комунальне виробниче управління “Каховський водоканал”. Воно запропонувало підняти їх з 29 майже до 33 грн/кубометр. Це питання мають розглянути на одному з наступних засідань виконкому міськради.

Востаннє тариф на водопостачання у Каховці піднімали з 1 травня 2020 року.

Олег БАТУРІН.