Земельку під ялинку — Держгеокажастр розповів, хто оформив оренду у грудні

6 лет назад 0

У грудні на Херсонщині з торгів були передані в оренду понад 431 га землі, — повідомляється Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області.

У грудні нинішнього року з торгів, організованих Головним управлінням Держгеокадастру у Херсонській області,  сільгоспвиробники придбали права оренди на 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності на території 5 районів. Зокрема, по три земельні масиви були передані в оренду у Бериславському (107,4 га), Горностаївському (57,1 га) та Олешківському (46,8 га) районах, два – у Новотроїцькому (98 га) та один – в Іванівському (121,6 га) районі. Загальна площа ділянок, переданих в оренду аграріям, склала понад 431 га.

Вже за перший рік користування землею орендарі сплатили на рахунки місцевих рад близько 860 тисяч гривень, що на 258,2 тисяч перевищує стартовий розмір орендної плати.

Найвищі відсоткові ставки були запропоновані під час торгів в Олешківському – 17%, Іванівському – 15,08% та Бериславському – 14,36%, районах. Середня відсоткова ставка склала 10,11% від нормативної грошової оцінки землі при стартових 8%.

інф. ГУ Держгеокадастру області