Банківські шахраї розперезалися

4 года назад 0

За минулу добу псевдопрацівники банківських установ зняли з карток мешканців Херсонщини 16 тисяч гривень. Наразі поліцейські встановлюють осіб причетних до злочину та закликають громадян нікому не повідомляти свої особисті дані. 

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Так, учора до Білозерського відділення поліції звернулась 30-річна мешканка  Чорнобаївки. Вона розповіла, що їй на мобільний зателефонував незнайомець, назвавшись працівником служби безпеки банку. Він повідомив, що хтось намагався зняти з її картки гроші і банк вимушено заблокував картку. Тож для її розблокування необхідно перевірити особисті данні власниці платіжного документа, номер картки та PIN-код. Жінка назвала усі ці реквізити, і з її рахунку зникли 7 тисяч гривень.

У такий же спосіб шахраї зняли 5 тисяч гривень у 40-річної мешканки Нової Каховки та 4 тисячі гривень у 44-річної жительки смт Верхній Рогачик. 

Поліція вже вкотре нагадує:  працівники банку ніколи під час розмови не запитують ці дані. Якщо ж маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник — запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.