Хотіли «по-тихому» напиляти дерев, але не вийшло: херсонські поліцейські викрили лісових браконьєрів (ФОТО)

5 лет назад 0

В Олешківському районі поліцейські викрили лісових браконьєрів.

Приблизно опівночі група реагування Олешківського відділення поліції поверталася з виклику. Поблизу села Виноградове у полезахисній смузі поліцейські помітили увімкнені фари автомобіля. Це здалося підозрілим і правоохоронці вирішили під’їхати ближче. Щойно водій автомобілю «УАЗ» побачив поліцейських, намагався виїхати, але службовий автомобіль заблокував йому виїзд.

Як повідомив начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, весь салон «УАЗу» був завантажений спиляними деревами акації. Лісовими браконьєрами виявилися четверо місцевих жителів, один з них раніше притягався до кримінальної відповідальності. Чоловіки спилили приблизно півтора кубометри деревини.

Правопорушники пояснили, що випадково опівночі натрапили на вже спиляні дерева, тому вирішили скористатися ситуацією і забрати їх собі. В салоні автомобіля поліцейські вилучили бензопилу, яка теж нібито випадково там опинилася.

Автомобіль «УАЗ» поміщено на штрафмайданчик. Призначено ряд експертиз, в тому числі судово-екологічну для встановлення суми збитків, завданих лісовому фонду. Відкрите кримінальне провадження за ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу». 

   

Відділ комунікації поліції Херсонської області