Колишня керівниця Генічеської податкової зізналася у зловживанні

5 лет назад 0

Суддя Генічеського районного суду Юлія Берлімова затвердила угоду між прокурором та звільненою начальницею Генічеської об'єднаної державної податкової інспекції Оленою Романченко про визнання винуватості.

Керівниця податкової визнала себе винною у кримінальному злочині за ч. 2 ст. 369-2 — Зловживання впливом. Вона зізналася, що у квітні 2018 року незаконно отримала 5 тисяч гривень від фермера, котрій орендує на території Павлівської сільської ради Генічеського району земельні ділянки у шести громадян. Натомість пообіцяла вплинути на своїх колег з районної служби, щоб ті його не перевіряли.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 12 750 до 25 500 гривень, або позбавлення волі від двох до п'яти років.

Згідно з угодою, Олена Романченко визнає свою вину беззастережно та погоджується на мінімальне покарання, передбачене за злочин Кримінальним Кодексом, тобто на 12 750 грн. штрафу.

Отже, суд затвердив угоду, Олену Романченко визнано винною у зловживанні владою та оштрафовано.

Засуджена займала посаду начальника Генічеської об'єднаної державної податкової інспекції з квітня 2016 року по вересень 2018 року.