Мешканцю Херсонщини доведеться відповідати за спробу зриву мобілізації

6 лет назад 0

Двадцять років по тому чи два роки — для СБУ умовного способу не існує. Геніччанина притягли до відповідальності за слова і вчинки 2015 року.

читайте також: Мешканця Херсонщини звинуватили у сепаратизмі

П'ять років позбавлення волі отримав чоловік за спроби зриву мобілізації та підбурення до непокори. І хоча до реальних заворушень його слова не призвели ні тоді, ні зараз, строк він отримав цілком реальний. Оскільки ж і зараз чергові спроби мобілізації наражаються на поодинокий спротив і масові ухилення, то вирок можна вважати оголошеним украй вчасно — дуже символічна нині його виховна чи то превентивна вага.
Ось як коментують справу в СБУ Херсонщини:

"За матеріалами Служби безпеки України засуджено мешканця Генічеська, який перешкоджав законній діяльності Збройних Сил України та підбурював людей до масових протиправних дій. Правоохоронці встановили, що зловмисник у січні 2015 року, перебуваючи поблизу Генічеського районного військового комісаріату, публічно закликав громадян до саботування процесів мобілізації в Україні. Також «агітатор» підбурював людей до захоплення місцевих органів влади, військкоматів та підрозділів поліції. Генічеський районний суд Херсонської області визнав місцевого мешканця винним за ч. 1 ст. 114-1, ст. 295 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі". 

 Прес-центр СБ України