На Херсонщині дільничні обійшли понад 1300 осель громадян в рамках операції «Візит»

5 лет назад 0

За 10 днів проведення операції «Візит» дільничні поліцейські провели 42 зустрічі з громадами сіл, представниками органів місцевого самоврядування та підприємств. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

608 громадянам похилого віку, крім візитівок, дільничні вручили пам’ятки профілактичного змісту «Протидія домашньому насильству», «Поліція застерігає!» та пояснили пенсіонерам, як уберегтися від шахраїв і від крадіжок. Дільничні вже вручили понад 1000 таких пам’яток. Ця робота проводиться для того, щоб усі жителі Херсонської області познайомилися з своїми дільничними офіцерами поліції та знали, до кого звертатися по допомогу в разі необхідності.

«Візит» — це робота, яку дільничні офіцери поліції проводять щодня, забезпечуючи публічний порядок і безпеку громадян, попереджаючи і розкриваючи злочини. Лише за минулу добу завдяки співпраці з населенням дільничні розкрили ряд крадіжок.

У Голопристанському районі дільничні поліцейські викрили двох раніше судимих братів, які скоїли 3 крадіжки (дві з підсобних приміщень, 1 з музею). Вночі брати проникли в музей історії села, звідки вкрали військовий шолом часів Другої світової війни та муляж гранати. Під час бесіди з жителями села дільничні дізналися, що люди бачили, як їх раніше судимий односелець ходив по двору у військовому шоломі. Поліцейські встановили, що цей чоловік мешкає разом з братом і вони раніше судимі за крадіжки. Під час проведення санкціонованого обшуку правоохоронці виявили у них шолом та муляж гранати, які направлені на спеціальну експертизу. Зловмисники пояснили, що сподівалися вигідно продати крадене, але не змогли.

Під час подальшого обшуку поліцейські вилучили частини від трьох електромоторів, які брати вкрали з підсобних приміщень у двох односельців. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка».

У місті Каховка на березі водосховища дільничні поліцейські затримали двох чоловіків, які обікрали два подвір’я, забравши електроінструменти, кабелі та зварювальні апарати. Крадіїв вдалося затримати завдяки пильності місцевих жителів. Вони зателефонували в поліцію і розповіли про двох підозрілих чоловіків, які на березі випалювали кабелі. Дільничні вилучили у зловмисників мішки та сумки з краденим. Обидва чоловіки раніше судимі. Відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.185 КК України «Крадіжка».

Операція «Візит» триває.