Поліцейські виявили автомобіль з підробленими документами

4 года назад 0

Сьогодні, 25 травня, на стаціонарному посту поліції «Шилова Балка» інспектори групи швидкого реагування Бериславського відділу поліції зупинили легковий автомобіль «Форд» за порушення Правил дорожнього руху.

Як згодом з’ясувалося, водій-порушник керував транспортним засобом з підробленим техпаспортом.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час несення служби поліцейські побачили автомобіль «Форд Мондео». Лобове скло у транспортного засобу було затоноване і інспектори зупинили автівку для перевірки. За кермом перебував 26-річний житель с. Милове Бериславського району. Під час перевірки документів працівники поліції звернули увагу, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу відрізняється від встановленого зразка. Також з’ясувалося, що запис у техпаспорті не відповідає наявному номеру кузова автомобіля, а державні номерні знаки вироблені поза умовами заводу-виробника.

Як повідомив начальник Бериславського відділу поліції Роман Панасюк, на місце виїхала слідчо-оперативна група, яка доставила «Форд» на спеціальний майданчик тимчасового утримання транспортних засобів ГУНП в Херсонській області. Свідоцтво про реєстрацію вилучене та направлене в експертно-криміналістичний центр на дослідження задля перевірки його справжності. Попередня правова кваліфікація події – ст. 290 Кримінального кодексу України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу в сумі від ста п'ятдесяти до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Проводиться перевірка.