Поліція Херсонщини закликає громадян бути обачніше з покупками товарів через мережу Інтернет

4 года назад 0

Сьогодні майже кожна людина може здійснювати покупки в Інтернеті, маючи можливість отримати доступ до будь-якого товару. Це звичайно зручно, але існує ризик натрапити на нечесних продавців, зокрема шахраїв. Як приклад – ситуація, що сталася 13 квітня із мешканкою Олешківського району.

Звернувшись в поліцію, 33-річна жителька с. Великі Копані розповіла, що на одному з сайтів у мережі Інтернет замовила овочі. За товар жінка одразу переказала на рахунок вказаної в оголошенні банківської картки повну передоплату в сумі 78 тисяч гривень. В свою чергу продавець пообіцяв покупцеві наступного дня доставити овочі на власній вантажівці. Коли в обумовлений час товар не доставили, заявниця почала телефонувати на фірму, але на її дзвінки вже ніхто не відповідав. За фактом шахрайства поліція відкрила кримінальне провадження і наразі правоохоронці намагаються встановити особу зловмисника та його місцезнаходження.

Шановні громадяни! Щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області