Символ року на Херсонщині врятований і почувається добре

6 лет назад 0

Для рятувальників Херсонщини наступили собачі дні — аж двоє чотирилапих виручили вони з небезпеки.

Так, учора, 18 січня у Степанівці вони витягли з води пса, який провалився під тонку кригу. Ось як розповідають про цей випадок у службі порятунку:

О 15:10 на номер Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в с. Степанівка на річці Вірьовчина під лід провалилась собака. На місце виклику було направлено співробітників 20-ї державної пожежно-рятувальної частини по охороні Суворовського району м.Херсона, — пишуть на сторінці ГУДСНС області у фейсбук.
По прибуттю на місце події рятувальники побачили, що у неглибокій річці борсається собака і не може вибратися на сушу. Рятувальники одразу ж надягли спеціальний водонепроникний костюм та кинулись псу на допомогу.
Його на руках винесли з річки і наляканого та замерзлого передали господарці. Пес разом із хазяйкою були дуже вдячні рятувальникам.

ПЕРЕГЯНУТИ ВІДЕО МОЖНА ТУТ

 
Добре те, що добре завершується. Але ж собачі дні на цьому не скінилися. Як згажує у себе на сторінці керівник служби 101 на Херсонщині полковник Сергій Чорний, днями наші рятувальники допомогли ще одному чотирилапому символу 2018 року у Каховці — собака застряг на суходолі й сіг загинути у щілині між стінами:

— До каховських рятувальників надійшло повідомлення від населення про те, що між двома гаражами одного з гаражних кооперативів міста застрягла собака та не може самотужки вибратись. Прибувши на місце, рятувальники побачили, що у дуже вузькому просторі між капітальним кам’яним та металевим гаражами, застрягла собачка та дуже жалісно скавчить. Рятувальники за допомогою гідравлічного розтискача та пневматичної подушки змогли розширити простір та визволити тваринку неушкодженою, — пише він.

Що ж, собачі дні — краще, ніж собаче життя. Тому бережіть себе і своїх хатніх улюбленців. Бо усе таки ризикувати заради них життям хлопці не повинні.