Слідчі обласного главку поліції завершили досудове розслідування резонансної ДТП в Новій Каховці

4 года назад 0

Нагадаємо, 5 лютого на об’їзній дорозі м. Нова Каховка в результаті зіткнення трьох автівок один із водіїв загинув. Винуватець смертельної автопригоди з місця пригоди втік. Впродовж півгодини поліцейські розшукали транспортний засіб та затримали водія. Спочатку Херсонський міський суд обрав затриманому міру запобіжного заходу в вигляді домашнього арешту. Справа набула суспільного резонансу. Згодом апеляційний суд відмінив рішення першої інстанції та помістив підозрюваного під варту на 2 місяці без права внесення застави. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як розповів начальник відділу слідчого управління обласного главку поліції Дмитро Думанський, в ході досудового розслідування слідчими обласного главку поліції було зібрано достатньо доказів для обвинувачення 27-річного жителя м. Таврійськ в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України, а саме порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого.

Зокрема слідчим доведено, що винуватець автопригоди, перебуваючи за кермом автомобіля «Range Rover Sport», не враховуючи складних дорожніх умов, рухався в межах населеного пункту зі швидкістю майже 87 кмгод. При цьому чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння. А також після скоєння дорожньо-транспортної пригоди з місця ДТП зник у невідомому напрямку, навіть не з’ясувавши стан водія транспортного засобу, з яким сталося зіткнення, за що передбачена відповідальність згідно зі ст.135 ККУ.

Наразі досудове розслідування завершене та обвинувальний акт за погодженням з обласною прокуратурою направлений на розгляд до суду. Обвинуваченому може загрожувати 8 років ув’язнення.