Стала відома причина катастрофи, яка обірвала життя вертольотника з Херсона (фото)

6 лет назад 0

У нічному тренувальному польоті відпрацьовували практичні навички керування гвинтокрилом…

Як повідомляє «Голос України», Кременчук став центром підготовки вертолітників іще з радянських часів, тут розташований льотний коледж, для навчань курсантів використовують місцевий аеродром. У день катастрофи, за неофіційними даними, практичні навички керування гвинтокрилом саме вночі з майбутніми пілотами відпрацьовували представники столичної приватної вертолітної компанії. Під час польоту лопать вертольота, вочевидь, зачепила один із металевих тросів-розтяжок, який тримав телевежу, і перебила його — тож потужна машина з екіпажем просто рухнула на землю й відразу спалахнула.

За інформацією ГУ ДСНС у Полтавській області, 25 січня близько 19:15 у Автозаводському районі міста Кременчук під час навчально-тренувального польоту сталося падіння, з подальшим загорянням, гелікоптеру Мі-8 приватної авіакомпанії «Українські вертольоти».

О 19:35 пожежу локалізовано, а ліквідовано о 23:05. Внаслідок події загинули 4 члени екіпажу. До гасіння залучено 6 одиниць техніки та 25 чоловік особового складу, з них від ДСНС — 5 одиниць техніки та 21 чоловік особового складу, а також від Кременчуцького аеродрому «Велика Кохнівка» 1 одиниця техніки та 4 чоловіка.

 

Фото: ГУ ДСНС у Полтавській області