Ювенальні поліцейські перевірили умови проживання дітей у соціально вразливих родинах

5 лет назад 0

У Каланчацькому та Генічеському районах ювенальні поліцейські спільно з працівниками служб у справах дітей перевірили умови проживання малюків у родинах, які перебувають у складних життєвих обставинах. Всього поліцейські відвідали 10 соціально вразливих родин. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Учасники рейду звернули особливу увагу на умови, в яких проживають неповнолітні, а також в якому стані утримуються житлові приміщення та проконтролювали стан батьків. Поліцейські в прямому сенсі заглядали в холодильники, каструлі та сковорідки, щоб переконатися, чи є їжа, чи нагодовані діти і є запаси продуктів. В ході перевірки поліцейські побачили, що у більшості сім'ях спостерігається позитивна динаміка і батьки намагаються виправити ситуацію, створюють сприятливі умови для життя дітей.

На жаль, одна сім'я продовжила колишній спосіб життя і на шлях виправлення батьки не стали, їх діти були голодними, продуктів дома не було, а санітарний стан приміщення взагалі не відповідав ніяким нормам.

На батьків склали адміністративний протокол і дали ще один шанс виправитися і подбати про дітей. Головне завдання ювенальних поліцейських — зберегти родину, адже вилучення дитини — це крайній випадок. Якщо немає безпосередньої загрози життю та здоров’ю дитини, якщо у батьків є бажання покращити умови проживання їх нащадків, то поліцейські завжди намагаються допомогти таким сім'ям і дають їм шанс на виправлення.