В Азовському морі припинили незаконний вилов риби

7 лет назад 0

Прикордонники Бердянського загону…

Так, вчора прикордонники від відділу «Приморськ», на узбережжі Азовського моря неподалік села Преслав за допомогою технічних засобів, виявили місцевого жителя на гумовому човні типу «Лисичанка». Під час спілкування прикордонники встановили, що громадянин не тільки порушив прикордонний режим, здійснивши вихід на човні поза пунктом базування, а й займалися незаконним виловом водних живих ресурсів, які військовослужбовці якраз і виявили у плавзасобі. За допомогою двох сіток, загальною довжиною 100 метрів, правопорушник встиг наловити пеленгаса, калкана азовського та оселедця азовського. Сума збитку державі склала понад 30 тисяч гривень.

На громадянина прикордонники склали адміністративні документи, водні ресурси, знаряддя лову встановленим порядком передали представникам Азоврибоохорони, а до Національної поліції направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Також вчора військовослужбовці від відділу «Генічеськ», під час несення служби на прикордонному катері в акваторії Азовського моря, виявили заборонені знаряддя лову, які не мають власника або власник якого невідомий Серед виявленого-5 сіток, загальною довжиною 450 метрів та 7 підйомних бичкових пасток. Знаряддя лову прикордонники встановленим порядком вилучили.

Прес – служба Бердянського прикордонного загону