В Херсоні поліція затримала підпалювачів автомобіля

7 лет назад 0

В Херсоні у Шуменському мікрорайоні по просп. Святих Кирила та Мефодія невідомі облили автомобіль "Форд Куга" легкозаймистою речовиною та підпалили. Зловмисників за лічені хвилини затримали працівники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Херсонській області. Поліцейські загасили палаючий автомобіль, ніхто з людей не постраждав.

Оперативники встановили, що злочин був ретельно спланований. Палії орендували автомобіль "Хонда", на якому приїхали у Шуменський мікрорайон. Автівку залишили за кілька кварталів від місця злочину і попрямували у двір багатоповерхівки. Там вони облили автомобіль "Форд Куга", який належить їх знайомому, самодільною легкозаймистою речовиною і підпалили. Вогонь помітив один з мешканців та зателефонував у поліцію. Оперативники відпрацьовували територію та помітили двох підозрілих чоловіків, які швидко йшли вулицею, були у темних куртках з капюшонами на головах, на руках були рукавички. Їх затримали, у кишені куртки одного з чоловіків вилучили порожню пляшку із залишками невідомої речовини.

— Ми встановили, що затриманими виявилися 29-річний та 33-річний херсонці, раніше не судимі. Обидва працювали таксистами. Вони пояснили, що мотивом скоєння злочину стали неприязні стосунки з власником автомобіля, — повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Херсонській області Микола Цап.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу. Чоловіки перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів, які раніше мали місце на території обласного центру. Відкрите кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України "Умисне знищення або пошкодження майна". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області