У Бериславському районі п’ятеро людей постраждали від отруїєння чадним газом. Рятувальники застерігають

4 года назад 0

23 березня до Служби порятунку м. Берислав надійшло повідомлення від чергової медсестри Бериславської райлікарні про надходження п’ятьох хворих з підозрою на отруєння чадним газом. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Херсонській області.

Родину госпіталізовано у стані легкої та середньої тяжкості. Пожежно-рятувальні підрозділи не викликались та не залучались.

Рятувальники вкотре застерігають громадян щодо безпечного користування пічним опаленням!

Шановні громадяни! Запам’ятайте: не допускається залишати печі, які топляться, без нагляду або доручати нагляд за ними малолітнім дітям; користуватися печами, які мають тріщини; розміщувати паливо, інші горючі речовини та матеріали безпосередньо перед топковим отвором; зберігати незагашені вуглини та попіл у металевому посуді, встановленому на дерев’яній підлозі або горючій підставці; сушити й складати на печах одяг, дрова, інші горючі предмети та матеріали; застосовувати для розпалювання печей легкозаймисті та горючі рідини; використовувати для топлення дрова, довжина яких перевищує розміри топки; здійснювати топлення печей із відкритими дверцятами топки; закріплювати на димових трубах антени телевізорів, радіоприймачів тощо; зберігати у приміщенні запас палива, який перевищує добову потребу.