У Херсоні ювенальні поліцейські перевірили умови проживання дітей у неблагонадійних родинах

5 лет назад 0

Ювенальні поліцейські разом зі службою у справах дітей регулярно відвідують сім'ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, щоб своєчасно виявити їх проблеми та допомогти їх вирішити. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Цього разу працівники ювенальної превенції Дніпровського відділення поліції спільно зі службою у справах дітей завітали з повторною перевіркою до п’яти сімей, у яких виховується 6 дітей різного віку. Поліцейські поспілкувалися з дітьми, дізналися, чи немає в сім'ї насильства з боку батьків, оглянули умови проживання малюків. Раніше поліцейські вже відвідували ці родини і результати перевірки були незадовільними, батькам рекомендували усунути недоліки, а саме: прибрати у будинках, придбати дітям теплий одяг та іграшки, а також вилікувати малечу (у всіх були ознаки застуди).

У чотирьох родинах батьки дослухалися до рекомендацій та усунули недоліки. В будинках було прибрано, діти були здорові, нагодовані та доглянуті. В одній родині, на жаль, батьки проігнорували рекомендації правоохоронців і ситуація не змінилася. Крім усного попередження та рекомендації привести у належний санітарний стан будинок, поліцейські склали у відношенні батьків адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення.