У Херсонській області безчинствують чеченські батальйони, — «Громада Херсона» (фото, відео)

7 лет назад 0

Представники організації «Громада Херсона» знову нагадали про себе.

Цього разу відеоролик присвячений темі захоплення правоохоронними органами групу бойовиків і так званого «батальйону ім. шейха Мансура» 14 вересня. Всі 8 загарбників – громадяни Росії, походженням із Чечні та Дагестану.

За даними слідства, вони займалися озброєними грабежами на території Херсонщини.

У доповнені до офіційно опублікованої інформації, «Громада Херсона» повідомляє, що члени озброєного угрупування не тільки грабували, а й обкладали фермерів незаконною даниною і «віджимали» у них землю.

Представники «Громади» висловили побоювання, що затриманих можуть відпустити з-під варти. Адже за них призначений зовсім незначна грошова застава – трохи більше 100 тисяч гривень Оскільки у злочинців вилучили більше 30 тисяч доларів, то зібрати потрібну суму із подільниками, які залишилися на волі, не складе великих труднощів.

У відеоролику стверджують, що на півдні Херсонської області господарюють учасники так званого «батальйону ім. Джораха Дудаєва».
Деякі із членів двох батальйонів воювали на стороні ІГІЛ, а на відпочинок у Херсонську область приїздять лідери ваххабітів та їх свита.

Згадуються імена Марлена та Аслана Мисиратових, які встановлюють тут свої порядки. Вони пов’язані з помічником Ленура Іслямова (громадянин Росії, колишній віце-прем’єр російського уряду Крим, російський бізнесмен) Ізетом Гдановим, нещодавно призначеними першими заступником представника Президента України в Криму.

В кінці ролика представник «Громади Херсона» звертається до правоохоронних органів з вимогою притягти до відповідальності затриманих бандитів.

Відео розміщено на сервісі VIDME:
"Громада Херсона" о чеченских батальона