У Каховському районі чоловік вирощував коноплю та зберігав зброю

5 лет назад 0

Трохи більше року тому в одне із селищ Каховського району з іншої області переїхали батько із 31-річним сином.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Чоловіки оселились у різних домівках. Будь-якого клопіту для місцевих жителів приїжджі не створювали. Але на початку липня дільничному офіцеру поліції один із мешканців розповів, що старший чоловік можливо вирощує рослини коноплі. В ході огляду домоволодіння поліцейські на присадибній ділянці дійсно виявили заборонені рослини, однак без слідів нагляду. За невжиття заходів щодо знищення дикорослих конопель у відношенні чоловіка був складений адміністративний протокол за ч.2 ст.106-1 КУпАП.

А днями дільничний знов отримав подібну інформацію вже про сина правопорушника. Як розповів начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, в ході огляду будинку в одній із кімнат поліцейські виявили предмет, схожий на пістолет іноземного виробництва, на горищі – запаковані сухі листя коноплі, а на городі ще 13 кущів.

Як з’ясувалось, чоловік ретельно доглядав за рослинами, використовував добрива вищого гатунку. Загальна сума вилучених наркорослин за цінами «чорного ринку» оцінюється в майже 100 тисяч гривень.

Усе вилучене направлено на дослідження в експертно-криміналістичний центр. Правопорушник підозрюється у скоєнні трьох кримінальних правопорушень – незаконному поводженні зі зброєю, вирощуванні коноплі та зберіганні наркотичних речовин. Максимальний термін покарання, що може загрожувати підозрюваному – це позбавлення волі на 7 років.