Закон про амністію врятував винуватця смертельного ДТП на Херсонщині від в’язниці

7 лет назад 0

ДТП сталося 24 липня близько 23:30 у селищі Дніпряни водій автомобіля «DAEWOO NUBIRA» їхав зі швидкістю від 81, 1 до 84,1 км/год, водій не впорався з керуванням і допустив з’їзд автомобіля на ліве узбіччя з подальшим наїздом на перешкоду у вигляді огорожі будинків №68 та №70 та дерева.

В результаті даного дорожньо-транспортної події, одна із пасажирок автомобіля отримала 85% опіків загальної поверхні тіла, що ускладнилося опіковим шоком. Від отриманих ушкоджень потерпіла померла на місці події, — повідомляють Херсонські Факти.

У суді водій розповів, що він разом з ще одним пасажиром намагалися врятувати жінку, але вона застрягла у побитому авто. Також вони намагалися загасити транспортний засіб, але у них нічого не вийшло: автомобіль спалахнув, і потерпіла залишилася в ньому.

Суд визнав водія винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 286 ч.2 КК України ( "Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами"), і призначив покарання по ст. 286 ч.2 КК України у вигляді п'яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на один рік.

Але, так як у винуватця ДТП є малолітня дитина, до нього було застосовано Закон України «Про амністію у 2016 році» від 22 грудня 2016 року, який набрав чинності 7 вересня 2017 року, і він був звільнений від основного і додаткового покарання, призначеного судом.