Бібліотека імені Дніпрової Чайки взяла участь в Першій Літній школі з медіаграмотності

5 лет назад 0

З 26 по 29 серпня на Рівненщині працювала Перша Літня школа медіаосвіти та медіаграмотності для бібліотекарів, що представляли книгозбірні з різних куточків України, зокрема представницька група працівників дитячих книгозбірень – Національної бібліотеки України для дітей, Миколаївської, Житомирської, Полтавської, Херсонської і Черкаської обласних та ЦБС для дітей міста Миколаєва і міста Тернополя.

У програмі школи були запропоновані медіаосвітні тренінги, практичне освоєння інтерактивних та ігрових методик навчання основам медійної та інформаційної грамотності, важливі для практичної діяльності сучасного бібліотекаря.

28 серпня за програмою Літньої школи відбулась практична презентація гри-імітації «Вибори до Парламенту Фентезі», створеної у Херсонській обласній бібліотеці для дітей імені Дніпрової Чайки на замовлення Академії Української Преси. Знайомству з новим продуктом передувала коротка презентація досвіду реалізації медіаосвітніх проєктів, напрацьованого бібліотекою імені Дніпрової Чайки, яку запропонувала учасникам навчання її директор Анна Бардашевська.

Гру провів творчий дует медіатренерів – Ірина Срібна, автор ідеї й розробник гри, завідувач Інтернет-центру, та Ірина Ковач – співавтор і партнер у підготовці практичних компонентів, завідувач Медіа-центру Херсонської обласної бібліотеки для дітей. Гра має на меті сприяти у формуванні медіакомпетентностей, критичного мислення та свідомого громадянства у підлітків – майбутніх виборців, а базується на літературних творах у особливо популярному серед підлітків жанрі фентезі.

Колеги високо оцінили презентований в дії продукт, тож сподіваємось на його активне використання, адже ця розробка увійде до посібника з медіаосвіти для бібліотекарів. Робота над ним завершується в Академії Української Преси, і незабаром цей посібник.

Навчання було організоване Академією Української Преси, визнаним лідером у просуванні медіаосвітніх процесів в Україні, за підтримки «Медійної програми в Україні».