Чи готовий Херсон приймати першокласників до «Нової української школи» ?

6 лет назад 0

Літо приближається до свого завершення, а це значить, що вже 1 вересня до школи підуть цьогорічні першокласники. Як зазначили у міському управлінні освіти, цього року до першого класу підуть близько 4 тисяч дітей. Цього ж навчального року учні будуть навчатися за новою програмою "Нова українська школа", яка покликана покращити навчальний процес. Та чи готові школи Херсону до такої реформи?

«Для навчальних закладів на території Херсону були закуплені нові меблі, обладнання, підручники. Загалом, все що було необхідно у рамках реформи «Нова українська школа». Тому цьогорічні першокласники будуть навчатися за новою системою освіти. Суттєвих змін зазнала і навчальна програма. Тепер же буде більше ігрової діяльності, аби перехід від дитячого садочку до школи не був таким складним для дітей. Також, згідно нововведенням, учні з першого по третій клас не отримують оцінки за навчання. Це зроблено з метою понизити навантаження на дітей»,- говорить завідувач сектору інноваційних технологій управління освіти Херсонської міської ради Ірина Дойлідова.

В Управлінні освіти також додали, що цього року усі навчальні заклади Херсона перенасичені першокласниками, а всі класи повністю укомплектовані матеріально–технічною базою.

Антон Костюк