Чиновникам заборонять платити більше 50000 на місяць — проект

5 лет назад 0

Апетити чиновників та керівників державних підприємств спробують обмежити законом. Адже мільйонні доходи осіб, які отримують гроші за рахунок платників податків, вочевидь дратують не тільки населення, а й народних обранців.

У проекті «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо максимального розміру заробітної плати державних службовців» (№9437) визначено, що всіх держслужбовців, незалежно від посади, слід урівняти у максимальному розмірі заробітної плати. Про це повідомляє "ЗіБ".

Автор вважає, що в нинішніх економічних умовах, коли більшість громадян України знаходиться за порогом бідності, неприпустимо виплачувати більше 12 мінімальних зарплат на місяць (з 1.01.2019 це становитиме трохи більше 50 тис. грн.). Відповідну поправку пропонується внести до ч.2 ст.50 закону «Про державну службу».

Зрозуміло, що таке обмеження не торкнеться, наприклад, суддів, рівень винагороди яких регулюється спеціальним законом. Натомість може зачепити деяких працівників апарату суду, оскільки гранична сума застосовуватиметься не до посадового окладу, а до зарплати з преміями і доплатами.

Так само за такого формулювання не буде досягнута мета урізати виплати керівникам державних підприємств, які не є держслужбовцями. Натомість, це може завадити використанню схеми, яку наводить автор, коли підлеглому виписують премію, а він віддає гроші своєму керівникові.