Чому губернатор Херсонщини Андрій Гордєєв ігнорує рішення депутатів?

7 лет назад 0

31 березня відбулось чергове засідання постійної комісії Херсонської обласної ради з питань бюджету та фінансів. Основним питанням було обговорення розподілу вільних залишків бюджету 2016 року, загальна сума яких становить 98 млн грн. З цих коштів 42 мільйони є цільовими і будуть спрямовані на фінансування видатків у сфері медицини та освіти. Обговорення ж інших 56-ти мільйонів викликало серйозні розбіжності у думках.

За результатами попереднього засідання нашої комісії, висновки та рекомендації було спрямовано до Херсонської обласної державної адміністрації – профінансувати першочергові витрати у сферах медицини, спорту, культури і освіти лише на 15 830 000 грн. Але, при підготовці змін до проекту бюджету 2017 року, обласна адміністрація не врахувала ці пропозиції і рішення депутатів.

Тому сьогодні ми проголосували за те, щоб удруге направити на адміністрацію дані висновки. Проти такого рішення різко витупила голова фракції БПП в обласній раді М.Чернишова, яка всіляко відстоювала самі ті видатки, які є першочерговими особисто для губернатора області А.Гордєєва.

Крім того, ми розглянули ряд звернень і заяв громадян, депутатів, районних і місцевих рад. Членами комісії було прийнято рішення профінансувати ще 11 млн грн витрат.

Сподіваємося, що губернатор, нарешті, врахує думку і рішення депутатів при підготовці адміністрацією проекту змін до бюджету 2017 року.

Павло Філіпчук
Депутат обласної ради