Цінний вантаж для херсонського “ХОСПІСу”

5 лет назад 0

Цінний вантаж. До Херсонського «ХОСПІСу» прибула довгоочікувана машина із необхідним медичним обладнанням. 10 двосекційних функціональних ліжок, укомплектовані матрацами, які не промокають та ще 26 спеціально протипролежневих матраців були закуплені та передані в рамках проекту «ХОСПІС – дім надії». Ініціатором та організатором такої допомоги виступив Фонд громади Херсона «Захист».
ХОСПІС спрямований на цілодобовий медичний і психологічний нагляд за невиліковно хворими херсонцями. Тому головна мета працівників закладу-
забезпечити пацієнтам всебічну підтримку і гідні умови перебування.
Заступник головного лікаря Костянтин Гузєєв ділиться, отримані ліжка містять рухомі секції, які мають декілька положень та дозволяють припідняти хворого. Окрім того вони обладнані гусаком, що дозволяє хворому самостійно приймати зручне положення. А бокові поручні захищають лежачого від падіння з ліжка.
У 2015 році Фонд громади Херсона «Захист» частково замінив у Хоспісі старі панцирні ліжка на спеціальні медичні двосекційні із протипролежневими матрацами. І про їх переваги розповідають самі пацієнти.
До реалізації проекту ХОСПІС – дім надії долучилися близько півтори тисячі доброчинців, серед яких – місцевий бізнес, творча інтелігенція, державні службовці та небайдужі херсонці. Кошти збиралися за допомогою різноманітних благодійних акцій та ініціатив. Зокрема, два Народні артисти України – Наталія Лелеко та Олександр Гоноболін виступили із благодійним концертом для освітян Херсонщини.
Голова фонду Лариса Польська ділиться, мінімальна одноразова пожертва склала 90 копійок, максимальна – 10 тисяч гривень. Кожна сума була як на вагу золота. Тож за три місяці вдалося зібрати 102 тисячі 340 гривень.
На цьому благодійники зупинятися не збираються. Та вже оголосили старт другого етапу проекту. В планах – знов зібрати 100 тисяч гривень за три місяці, аби повністю замінити ліжка та матраци медичного закладу на спеціально призначені. Ми не можемо пацієнтам Хоспісу додати днів життя, але провести останній час на цій землі у людських умовах – ми в змозі!