Депутати ознайомилися з матеріально-технічною базою комунального закладу «Мала академія наук»

4 года назад 0

Комунальний заклад «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради – унікальний заклад, спрямований на розвиток обдарованих дітей. Його вихованці представляють Україну на міжнародних сучасних конкурсах – від роботехніки до подолання екологічної кризи – та є майбутнім української нації.

12 лютого з роботою цього закладу та його матеріально-технічною базою ознайомились депутати Херсонської обласної ради – члени постійної комісії з питань міжнаціональних відносин, культури, науки, освіти, молодіжної політики, фізичної культури та спорту, курортно-туристичної діяльності.

У ході екскурсії, яку провів директор Херсонської МАН Сергій Шановський, депутатам були представлені новітні освітні технології. Для прикладу, реалізація освітнього проєкту «Дистанційна творча лабораторія «Юний дослідник». Завдяки інноваційним технологіям до участі в науково-дослідницькій діяльності були залучені учні з усієї області, в тому числі з сільської місцевості.

«Дороги в області дуже погані та і відстані до віддалених районів надто великі, тому сьогодні робимо ставку на нові технології. Розумію, що веббінари не замінять живого спілкування, але в нас для цього є літня школа, яка щороку збирає в середньому 30 обдарованих дітей на базі табору «Крилатий» в Скадовському районі. Поряд знаходиться Інститут рису НААН, тож в учасників Школи великий простір для дослідження», – поділився Сергій Олександрович.

Також депутати відвідали та поспілкувалися з вихованцями Малої академії наук в секціях «Англійська мова», «Педагогіка», «Медицина» в рамках ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт та побажали учасникам успіхів.

А поки між майбутніми науковцями йшла боротьба за перше місце депутати зустрілися з їхніми кураторами з Новотроїцького, Верхньорогачицького, Скадовського, Новотроїцького районів, м.Херсон та обговорили проблемні моменти, які виникають під час підтримки талановитої і обдарованої молоді в Херсонській області.