Дніпрова Чайка поділилися інноваційними формами роботи у виховані сучасних школярів

4 года назад 0

5 та 6 грудня Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки поділилися власними напрацюваннями по впровадженню інноваційних форм роботи у виховані сучасних школярів.

У перший день фахівці Дніпрової Чайки провели семінар-практикум «Бібліотека для покоління «візуалів» або «Сучасний інформаційний простір шкільної бібліотеки».

Для учасників семінару проведено консультацію «Ефективна книжкова виставка для учнів Нової української школи» та надано методичні поради «Інформування та промоція. Візуальні компоненти інформаційного простору шкільної бібліотеки». Окрім цього, шкільних бібліотекарів познайомили з віртуальними книжковими виставками, акцентувавши увагу на основних вимогах та популярних техніках до створення таких інноваційних форм наочної популяризації фонду шкільної бібліотеки.

Наступним був презентаційний модуль, який включив найкращі приклади виставкової роботи бібліотеки ім. Дніпрової Чайки. Всім присутнім презентовано виставку-ексклюзив «Ароматно-книжкові історії: парфум-читання» та виставку-креатив «Сім днів читання».

На завершення семінаристів запрошено до участі у практичному модулі. Шкільні бібліотекарі об’єднались у творчі групи та разом створили інноваційні моделі книжкових виставок і супутніх промоційних кампаній.

6 грудня відбувся майстер-клас для заступників директорів з виховної роботи та завідувачів шкільних бібліотек закладів загальної середньої освіти Херсонської міської ради з теми: «Ефективні форми роботи краєзнавчої роботи для НУШ: сучасні практики».

Захід був організований у формі гри, яку створила та розробила Ольга Крижановська. Складаючи незвичайний мистецький пасьянс, освітяни «зустрічались» із головним персонажем гри – Давидом Бурлюком та його друзями-однодумцями у створенні авангардної течії в літературі й мистецтві – Володимиром Маяковським, Олексієм Кручоних… Відвідали маєток Мордвинових в Чорнянці, острів Джарилгач, міську аудиторію. Занурились в епоху початку XX століття, здійснили прогулянку рідним краєм із Давидом Бурлюком, створили «живу» газету, провели «відкриту» репетицію за фрагментом його твору «Морська повість».

Після завершення майстер-класу гостей закликали активно використовувати досвід і напрацювання обласної бібліотеки для дітей щодо впровадження інноваційних форм роботи у виховані сучасних школярів.

Також директор Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки Анна Бардашевська нагадала учасникам майстер-класу про серію краєзнавчих ігор «Світові вершини Херсонщини», які користуються популярністю серед читачів старшого шкільного віку, веб-платформу «Ігродром» на сайті книгозбірні та інші краєзнавчі ігрові проєкти для дітей.