Гончарівська «Українська Хата» в Олешках

5 лет назад 0

Попри ожеледицю та складні погодні умови, у затишній світлиці КЗ «Олешківська районна центральна бібліотека» Олешківської районної ради 23 лютого відбулося перше виїзне засідання арт-лабораторії «Українська Хата талантами багата», що створена на базі Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара. Не всі бажаючі побувати в «Українській Хаті» мають можливість прибути до обласного центру. Тому члени арт-лабораторії відгукнулися на запит шанувальників українського мистецтва смаглявої Таврії і розпочали свої зустрічі з міста козацької слави Олешок. Адже саме про Олешки та про заповідні землі Олешківського району повідав читачам герой АТО, просвітянин і краєзнавець Іван Реуцький. Його книгу «Вишневі світанки Олешок» ми й презентували у переповненій світлиці Олешківської книгозбірні.

Відбулася презентація поетичної збірки просвітянина, поета, члена Національної Спілки письменників України Володимира Назаренка «Автопортрет на тлі Содома і Гомори». Поетичні рядки поета не залишили байдужим нікого, адже вони – про труднощі та біди багатостраждального українського народу. Своїми поетичними родзинками поділилися і місцеві поети Поліна Овраменко та Тетяна Домбровська. Українське художнє слово радувало слух, а українська вишивка Заслуженого працівника культури України, знаної співачки Раденського сільського Будинку культури, народної майстрині Наталії Ремішевської радувала око істинних шанувальників української краси, які сьогодні об’єдналися в одну родину однодумців в «Українській Хаті».

Також оваціями був зустрітий і виставковий дебют майстра-різьбяра Олега Бантюшевського. Його роботи несли у собі заряд позитивної енергетики, як і українські естрадні пісні у виконанні лауреатів всеукраїнських конкурсів вокалістів Івана Бурлаки та Антоніни Потужньої. Чимало добрих і життєдайних слів було сказано учасниками засідання на адресу української рідної мови, адже саме Дню рідної мови був тематично присвячений захід арт-лабораторії.

Смаколиками з української національної кухні почастувала присутніх господиня «Української Хати» Оксана Олексюк, а Олег Олексюк на завершення заходу подарував Олешківській книгозбірні примірник нещодавно надрукованої авторської книги для малят «А у нас був Тарас».