Гордеєв обіцяє новий газопровід між Асканією-Новою та Генічеськом

7 лет назад 0

Новий газопровід між Асканією-Новою та Геніческом заплановано провести протягом цього літа, — обіцяє голова Херсонської ОДА Андрій Гордеєв.

Основною темою ефіру стала колегія облдержадміністрації, яка відбулася у залі засідань ПАТ «Херсонська ТЕЦ», з питань проведення  минулорічного та наступного опалювального сезону.

Андрій Гордєєв відзначив, що вже підбито підсумки та визначено план заходів щодо підготовки до нового опалювального сезону:

«У минулому році актуальним питанням був Генічеськ. І тому ми поставили завдання перевести об`єкти соціальної інфраструктури на альтернативне паливо під час пікових навантажень. Ми це зробили і опалювальний сезон пройшов без збоїв. Зараз протягом літа планується підготуватися до того, щоб побудувати повністю газопровід між Асканією-Новою та Генічеськом. Саме для того, щоб «закільцювати» газову систему, врізати її в ГТС України. Це дасть можливість в літню пору року зробити реверс і взимку підкачувати газ із всеукраїнської ГТС, саме в Генічеську. За допомогою цих заходів буде забезпечено відповідний тиск в мережі і споживання газу в районі було можливим».