Херсонці розпочали святкування головного свята країни

6 лет назад 0

Сьогодні на головній площі міста розпочалися урочисті святкування Дня Незалежності України.

Захід обіцяє бути яскравим та насиченим блакитно-жовтими кольорами. Наразі діє виставка військової техніки. Також кожен охочий може долучитися до плетіння маскувальних сіток, які будуть передані у зону проведення АТО.

Розпочався ж захід з живого виконання державного гімну України.

"День незалежності — це день передусім того, що ми можемо жити в своїй державі, шанувати свої традиції, розмовляти українською мовою. Та нам головне не зарадити наших дітей та тих хто боронить Україну", — говорить голова ОДА Андрій Гордєєв.

З нагоди святкування Дня Незалежності України відзнаками Президента були нагороджені волонтери, які безпосередньо перебували у зоні АТО. Також медалі отримади добровольці, які у складі добровольчіх батальйонів відстоювали незалежність України.

"За нашими плечима 27 років незалежності, ніхто не сказав, що він буде легким, але це наш вибір. І ми повинні кожного дня його відстоювали", — висловився міський голова Володимир Миколаєнко.

Нагородами міського голови були нагороджені військовослужбовці прикордонних військ. За творчу складову заходу відповідав олешківський вокальний колектив, який привітав містян піснями у своєму виконанні. Наразі на площі діє телеміст з Києвом на якому в прямому ефірі показують головний парад країни.

Автор: Антон Костюк