Херсонцям дозволять торгувати свининою?

7 лет назад 0

Сьогодні в Херсоні відбувся пікет торговців м'ясом. Декілька десятків людей перекрили вулицю Перекопська біля будівлі Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Основна проблема — дозвіл на реалізацію свиного м'яса на ринках Херсона та області. Місцева влада заборонила продаж домашнього м'яса через спалахи «африканської чуми».

До пікетувальників вийшов директор Департаменту агропромислового розвитку Херсонської ОДА Олександр Палівода та запропонував зустрітись не на пікеті, а в кабінеті та спокійно обговорити проблему.

«Заборону зняли тільки з одного району. Завтра в будівлі ОДА організуємо зустріч. Від пікетувальників прийдуть 5 людей ініціативної групи. Ми, як обласна влада, заслухаємо пікетувальників, також запросимо лікарів, ветеринарів, правоохоронців та будемо вирішувати питання», — коментує Олександр Палівода.

Директор департаменту зазначив, що тільки одними пікетами до реального результату не дойти, тому варто спокійно вислухати всі сторони та прийти до спільного рішення.

Читайте також: В Херсоне торговцы мясом перекрыли дорогу (фото), Херсонцы перекрыли дорогу (фото)