Херсонська фірма відшкодувала державі понад 4,7 мільйона гривень завданих збитків

6 лет назад 0

Працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Херсонській області під процесуальним керівництвом прокуратури Херсонської області закінчено досудове розслідування та спрямовано до суду кримінальне провадження щодо звільнення від кримінальної відповідальності головного бухгалтера компанії, який ухилився від сплати податків в особливо великих розмірах, у зв’язку із відшкодуванням повної суми завданих державі збитків.

Так, під час проведення досудового розслідування кримінального провадження за ч.5 ст.27 та ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України оперативники встановили, що головний бухгалтер одного із місцевих державних підприємств відобразив у бухгалтерському та податковому обліку низку операцій із придбання газу. Однак «фірма – постачальник» була фіктивною, зареєстрованою на підставну особу, яка не мала наміру здійснювати господарську діяльність та фактично не постачала вказаного товару фігуранту кримінальної справи.

Такі паперові оборудки головного фінансиста підприємства призвели до втрат державного бюджету у вигляді податку на прибуток на суму понад 4,7млн. гривень. Проте не так сталось, як планувалось — ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах було викрито. Більше того, завдяки заходам, вжитим у ході слідства, завдані державі збитки були відшкодовані у повному обсязі.

У зв’язку з цим та на підставі ч.4 ст.212 Кримінального кодексу України вказане кримінальне провадження направлено до прокуратури Херсонської області для подальшого його спрямування до суду з метою звільнення підозрюваного від кримінальної відповідальності.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області