Херсонська обласна рада узгодила питання передачі майна

5 лет назад 0

Сьогодні, 12 липня, під час засідання сесії Херсонської обласної ради депутати проголосували за питання, що стосуються передачі майна.

Так, депутати прийняли рішення «Про передачу комплектів засобів навчання та обладнання придбаних за рахунок субвенції з державного бюджету для опорних закладів». Вказані 10 комплектів (засоби навчання для кабінетів хімії та біології загальною вартістю 5,7 млн грн) були придбані за рахунок субвенції з державного бюджету та будуть передані сільським, селищним та районним радам. У подальшому дані засоби будуть використовуватися в опорних закладах середньої освіти – у Семенівці, Бехтерах, Високопіллі тощо.

Крім того, обласна рада надала згоду на передачу друкованої продукції Національної академії педагогічних наук України. 107 примірників навчальної, наукової та довідкової літератури (підручники, посібники тощо), виданої НАПН України у 2019 році, будуть передані комунальним закладам облради – «Херсонській академії неперервної освіти», «Центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» та «Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олеся Гончара».

Депутати узгодили передачу бігової доріжки «Обласній лікарні відновного лікування»: раніше це обладнання належало комунальному закладу «Херсонський обласний Будинок дитини» на праві оперативного управління. В свою чергу «Херсонська дитяча обласна клінічна лікарня» отримала право оперативного управління на три електричні обігрівачі, які раніше використовувала Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба.

Також Херсонська обласна рада прийняла рішення «Про внесення змін до рішення ХХІІ сесії обласної ради VІІ скликання від 14 грудня 2018 року № 1128 «Про прийняття з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області цілісних майнових комплексів державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України». Вказані об’єкти знаходяться у Херсоні, Каховці, Горностаївці, Олешках та інших населених пунктах регіону.