Херсонські фіскали «пильнують» іногородніх бізнесменів

6 лет назад 0

Спеціалісти управління обслуговування платників Головного управління ДФС у Херсонській області щоденно контролюють платників податків, які переводяться на облік з інших органів ДФС у зв’язку зі зміною місцезнаходження. 

Так, з початку року змінили місцезнаходження та перереєструвалися до фіскальної служби області 355 суб’єктів господарювання з інших областей. Найбільша кількість бізнесменів перейшли на облік із підпорядкованих органів ГУ ДФС у м. Києві — 230 та ГУ ДФС у Київській області — 43 платника податків. Але тут є проблемні моменти…

У практичній роботі фіскалів області зустрічаються непоодинокі випадки використання можливостей внесення змін до податкової адреси, як схеми ухилення від сплати податків, та спосіб уникнення контрольно-перевірочних заходів податкових органів.

Так, у кінці 2016 року миколаївське підприємство, яке мало значний податковий борг, спробувало «сховатися» від перевірки на Херсонщині. На початку 2017 року оперативні працівники податкової міліції та спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області провели комплекс заходів для встановлення місцезнаходження юридичної особи за податковою адресою. А не «знайшовши» бізнесменів в області, фіскали звернулися до суду за винесенням судового рішення про скасування державної реєстрації завідомо неправомірних змін до установчих документів суб’єкта господарювання. Суд підтримав позицію відомства та відмінив внесені платником зміни. На виконання рішення суду юридичну особу переведено на обслуговування за попереднім місцем обліку до Миколаївської області. Там і доведеться відповідати перед державою за податкові борги.

ГУ ДСНС України у Херсонській області