Херсонські фіскали вчили громади податковій грамоті

6 лет назад 0

Вчора, в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» заступник начальника управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Олексій Юсов прийняв участь у круглому столі на тему «Об’єднана територіальна громада як інструмент балансу інтересів», організованого на базі Великокопанівської сільської ОТГ.

У заході взяли участь понад 30 представників територіальних громад Херсонщини, які вже об’єдналися або тільки стають на цей шлях. Цікавою була інформація про шлях утворення та перспективи розвитку громади, з якою ознайомила сільський голова Валентина Костенко. В апараті ради працюють 43 особи. А у її підпорядкуванні, зокрема, 2 школи та 2 дитсадка, центр ПСМД. Є своє багатопрофільне комунальне підприємство, яке налічує 19 працівників.

Фіскали області, у свою чергу, зосередили увагу спеціалістів органів місцевого самоврядування на інформації про зміну з 2 липня реквізитів бюджетних рахунків для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів, акцентували увагу на визначені ставок місцевих податків та зборів відповідно вимог діючого податкового законодавства, зокрема, туристичного збору, збору за місця для паркування транспортних засобів і транспортного податку. Не залишили без увагу питання оновлення нормативної грошової оцінки на території області, використання неоформлених земельних ділянок, індивідуальної роботи з суб’єктами, які не вказали дані щодо правовстановлюючих документів на земельні ділянки та інші проблемні питання.

Спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі й надалі готові долучатися до спільного обговорення та надання індивідуальних консультацій спеціалістам органів місцевого самоврядування по залученню всіх додаткових джерел доходів для підвищення фінансової спроможності місцевих громад на Херсонщині.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі