Канадські інвестори реалізують на Херсонщині проект вартістю 9 млн грн

7 лет назад 0

Бюджет Щасливцевської сільської ради, який за минулий рік склав трохи більше 10 млн грн, збільшено практично удвічі. Це сталося за рахунок офіційного викупу земельної ділянки у с. Генічеська Гірка компанією ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» із канадськими інвестиціями. Вартість земельної ділянки склала більше 9 млн грн. Цей проект є першим у Херсонській області від канадських інвесторів. Щасливцевська сільрада всебічно сприяла заключенню угоди для того щоб значно підвищити репутацію регіону та Арабатської стрілки серед всіх інших інвесторів та залучити ще більше коштів з метою перетворення Арабатської стрілки на цілорічний курорт.

Обговорення деталей цього проекту відбулось 29 вересня на інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» під час особистої розмови Віктора Плохушко та Надзвичайного та Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука.

Отримані кошти від продажу земельної ділянки в с. Генічеська Гірка вже заплановано вкласти в розвиток інфраструктури Арабатської стрілки. Зокрема задля:
– добудови фельдшерсько-акушерського пункту в с. Генічеська Гірка;
– придбання двох мусоровозів;
– будування сільської пожежної частини, яка на даний момент відсутня на всій Арабатській стрілці;
– ремонту двох службових квартир в с. Приозерне;
– ремонту сільського клубу в с. Генічеська Гірка;
– ремонту Будинку культури в с. Щасливцево;
– будування однієї черги вуличного освітлення в с. Генічеська Гірка.

Меморандум про співпрацю щодо реалізації проекту туристично-рекреаційної сфери в Херсонській області було підписано в Кабінеті Міністрів України 26 травня 2017 року Віктором Плохушко та директором ТОВ «АРАБАТ-ГРУП» Генадієм Клименко за участі президента Канадсько-Української торгової палати Зенона Потічного.

Нагадаємо, що 29-30 вересня у місті Нова Каховка відбувся  Х Міжнародного інвестиційного форуму «Таврійські горизонти: співпраця, інвестиції, економічний розвиток»,який зібрав 750 гостей з 25 країн світу. Цьоро року було підписано 11 меморандумів про співпрацю,які допоможуть у розвитку Херсонщини.

Херсонська ОДА