Кто защитит херсонцев от перевозчиков-шантажистов?

7 лет назад 0

Сегодняшний бойкот со стороны херсонских маршрутчиков стал настоящим ударом для неподготовленных херсонцев — люди были вынуждены мерзнуть на остановках до сорока минут и забиваться в более чем полные маршрутки.

Глава общественного совета при Херсонской ОГА Валерий Гурковский на своей странице в Фейсбук рассказал, как был вынужден идти пешком с Таврического до самого центра. По мнению Гурковского, не только сами перевозчики, но и некоторые чиновники и мэр города Владимира Миколаенко на самом деле находятся на стороне перевозчиков-шантажистов:

"Хочу поділитися своїми роздумами під-час пішої прогулки від Трьох штиків (район таврійського) до Площі Свободи, щодо сьогоднішнього страйку Херсонськими автоперевізниками.

На мою думку мер Херсона та деякі чиновники відстоюють особисте збагачення господарів маршрутів та перевізників.

І ось чому:

По перше, практично багатьом відомо, що через певний період проходять конкурси на перевезення пасажирів по маршрутам, наприклад, маршрут №8, 20, 38 та інші. І за перемогу у цьому конкурсі треба заплатити організаторам конкурсу.

По друге, треба ж кошти витрачені на перемогу у конкурсі «відбити». А якже це проходить. При розмовах з водіями маршруток мені стали відомі деякі подробиці. Так наприклад у перевізника ПФ «МИС» вартість шляхового листа 2500 грн, а вартість шляхового листа у КП «Херсонкомунтранссервіс» 1500 грн, (різниця в 1000 грн). Щоденно треба заплатити за мед. огляд і за тех. огляд, так, це у ПФ «МИС» коштує приблизно 100 грн., а у КП «Херсонкомунтранссервіс» 60 грн. Різниця в ціні між цими двома підприємствами 40 грн. Крім того з інсайдерської інформації стало відомо, що один із перевізників купує дизельне паливо на оптовій базі орієнтовно 16 грн./л. та змушує водіїв заправляти свої автобуси по 20 грн./л., а мінімум, який має залити водій — 40 літрів. Тепер порахуйте яку ж вигоду має перевізник.

Крім того щодня водій маршрутки здає план 600 грн. своїм господарям, і собі залишає мінімум гривень 300 (на запраку гроші відкладуються окремо).

Тільки проаналізувавши ці дані я зробив висновки, що господарі маршрутів та автоперевізників воюють за збереження свого доларового прибутку за рахунок нас простих громодян, мешканціців міста Херсон. Мер Миколаєнко та деякі чиновники міської ради допомагають як раз автоперевізникам.

А який же вихід з цієї ситуації.

1. Терміново розірвати договора з тими перевізниками які шантажують громаду Херсона, а перевізку пасажирів проводити двома комунальними підприємствами, це КП «Херсонкомунтранссервіс» та МКП «Електртранс». Максимум приватні перевізники прийдуть до КП «Херсонкомунтранссервіс» та будуть просити дати їм роботу;
2. На першому етапі організувавши перевезення, пасажирів обілечувати через кондукторів, щоб усі гроші йшли на розвиток цих підприємств.
3. Розробити та прийняти програму розвитку міського комунального транспорту, як це зроблено в Європейських державах із введенням електронних проїздних квитків, окремо на тролейбус та окремо на автобуси і маршрутки.
4. Кошти передбачені на оплату перевізникам льготних категорій направити на ці комунальні підприємства.
5. Керівників підприємств перевізників, які відмовились сьогодні від перевезення пасажирів притягнути до відповідальності", — написал Валерий Гурковский.