Можливе введення війського стану в Україні: керівництво Херсонщини закликає людей не панікувати та заявило про готовність до дій

5 лет назад 0

Сьогодні у будівлі Херсонської облдержадміністрації відбувся брифінг за участі керівництва області та силових структур щодо можливого введення війського стану в нашій державі.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордеєв у своєму виступі звернувся до мешканців регіону із проханням не панікувати та не розповсюджувати істеричні настрої. Військовий стан, що вводиться в Україні, стосується передусім військових підрозділів і правоохоронних структур задля того, щоб активізувати їхні дії. На території Херсонської області достатньо військових сил, аби уникнути агресії з боку Росії. За його словами, ситуація знаходиться під контролем.
«Ми тримаємо питання по можливому введенню війсьского стану під контролем. Щойно завершилася рада оборони області за участю всіх представників правоохоронних органів і силових структур. Прийняли наступні рішення. По-перше, у випадку введення військового стану Верховною Радою відповідно вжити заходів згідно нашого Типового плану оборони, який розроблений і затверджений в межах Херсонської області. По-друге, всім керівникам правоохоронних органів і силових структур, органам місцевого самоврядування, департаментам, закладам охорони здоров’я потрібно активізувати підготовку планів заходів в умовах можливого сценарію загрози і внести їх в Типовий план. По-третє, Президент України визначив можливий військовий стан строком на 1 місяць», — підкреслив Андрій Гордєєв.

Владислав Мангер запевнив, що очолювана ним Херсонська обласна рада, її апарат та заклади та установи комунальної власності готові до роботи.
«Комунальні заклади і установи працюють в звичайному режимі. Я звертаюся до голів райрад, якщо потрібно – терміново збирати свої ради і підтримувати всі звернення, що будуть стосуватися обороноздатності України. Стосовно обласної ради: звертаюся до депутатів та закликаю їх бути готовими оперативно реагувати на всі заходи, які будуть потрібними» , — зазначив голова Херсонсьокї обласної ради Владислав Мангер.

Військовий комісар Херсонської області Ігор Будник відповів на питання, яке хвилює більшість населення держави.
«Питання щодо повної мобілізації як на території Херсонської області, так і всієї України поки що не стоїть. Збройні сили мають достатньо сил і засобів для того, щоб стримати агресію нашого північного сусіда», — заявив військовий комісар.

Перший заступник начальника Головного Управління Національної поліції в Херсонської області Микола Цап розповів, що правоохоронці готові до служби в посиленому режимі.
«Усі підрозділи поліції Херсонської області переведені на посилений варіант несення служби задля забезпечення публічного порядку та захисту громадян», — сказав Микола Цап.

Варто зазначити, станом на теперішній час рішення про введення війського стану Верховною Радою пока що не прийнято. Але після того, як Верховна Рада затвердить його, буде проведено Раду оборони Херсонської області, на якій чітко буде визначено порядок дій. Керівники області та правоохоронних структур будуть інформувати громадян через ЗМІ.